Kapr pro mlsné jazýčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr pro mlsné jazýčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62738 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kapr obecný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
6 plátek | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Náplň | |
---|---|
60 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Klobása ostravská |
1 ks | Paprika zelená |
100 g | Uzené maso vařené |
Na podlévání | |
3 ks | Česnek |
3 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 195,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín drcený, Slanina vepřová, Sůl, Anglická slanina, Česnek, Cibule, Paprika zelená, Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr pro mlsné jazýčky postup přípravy receptu:
1 | Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme. |
2 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou. |
3 | V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct. |
4 | Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut. |
5 | Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme. |
Poznámka
Ke kapru podáváme uvařenou rýži, kterou polijeme výpekem a ozdobíme lístky petrželky.