Mražené kakaové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražené kakaové suflé
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62742 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
60 g | Kakao - prášek |
6 polévková lžíce | Stolní sladidlo Sladký polibek |
200 g | Tvaroh měkký bez tuku |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 293,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mražené kakaové suflé postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh v míse posypeme prosátým kakaem a potom ušleháme. |
2 | Z bílků s náhradním sladidlem ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme k vyšlehanému tvarohu s kakaem. |
3 | Vršek formy na suflé obložíme pruhem alobalu tak, aby alobal o 3cm přesahoval okraje. Vlijeme připravené těsto, aby sahalo až k alobalu. |
4 | Formu dáme na 3 hodiny do mrazáku, potom alobal odstraníme a suflé ihned podáváme. |