Zapékaný pórek s krůtí šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný pórek s krůtí šunkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62743 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
800 g | Pórek |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka krůtí |
90 g | Tvaroh měkký bez tuku |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 482,7mg |
Draslík | 684,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 659,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Šunka krůtí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný pórek s krůtí šunkou postup přípravy receptu:
1 | Bílou část pórku nakrájíme na špalíčky a v tlakovém hrnci v páře povaříme asi 10 minut. |
2 | Na pánvi osmahneme na plátky nakrájenou krůtí šunku a šalotku. |
3 | V misce rozšleháme vejce s tvarohem a solí. |
4 | Povařený pórek smícháme se šunkou a šalotkou. Směs přendáme do pekáče lehce potřeného olejem. Zalijeme vejci s tvarohem. |
5 | Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 150°C asi 20 minut. |