Kuřecí ragú s chřestem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí ragú s chřestem a žampiony
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62745 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí prsa |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Žampiony čerstvé |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 680,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Sůl, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí ragú s chřestem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem a dáme je stranou. |
2 | Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli zlehka osmahneme na stejné pánvi. |
3 | Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a smícháme se žampiony. Na pánvi s cibulí vše zvolna restujeme za stálého míchání asi 6 minut. |
4 | Přidáme chřest nakrájený na kousky (použijeme jen horní část), citronovou šťávu, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Dusíme zvolna pod pokličkou 10-12 minut. |