Kuře s liškami a estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s liškami a estragonem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62748 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kostka | Bujón drůbeží bez tuku |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Estragon |
1 kg | Kuřecí stehna |
1 kg | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký bez tuku |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 138,3mg |
Draslík | 380,7mg |
Vláknina | 372,7mg |
Vitamín A | 254,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón drůbeží bez tuku, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s liškami a estragonem postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem. |
2 | Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou snítku čerstvého estragonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna povaříme asi 25 minut. |
3 | Na pánvi osmahneme očištěné lišky spolu s nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Mírně osolíme a opepříme. |
4 | Před podáváním odstraníme z kastrolu snítku estragonu a v omáčce na mírném ohni rozmícháme měkký tvaroh. Omáčku případně dosolíme a dopepříme. |
5 | Kuřecí stehna podáváme horká s omáčkou, obložená liškami. |