Králičí paštika s drůbeží šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí paštika s drůbeží šunkou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62751 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Králík |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 ks | Salát hlávkový |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Šunka drůbeží |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 442,5mg |
Vláknina | 866,8mg |
Vitamín A | 829,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí paštika s drůbeží šunkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené králičí maso povaříme v páře 20 minut. |
2 | Povařené maso rozmixujeme se šunkou, oloupanou cibulí a šalotkou. Přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. |
3 | Směs přendáme do formy na paštiku a pečeme ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180°C asi 2 hodiny. |
4 | Paštiku po vychladnutí nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře na listy omytého salátu. |