Recept

Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62755

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
2 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Koření Orientální
1200 g Kuře
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
100 g Olivy černé
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový
3 polévková lžíce Zázvor celý
1 špetka Šafrán
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 879 kcal
Kilojoule 3 677kJ
10% Sacharidy 35 g
75% Tuky 56 g
43% Sodík 863 mg
106% Bílkoviny 59 g

Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky.

2

V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje.

Poznámka

Příloha: rýže

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept