Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Koření Orientální |
1200 g | Kuře |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
200 ml | Vývar zeleninový |
3 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 225,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kari koření, Kuře, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Švestky sušené, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Orientální, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marocký tažín - dušené kuře se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené kuře rozporcujeme na menší kusy, pak jednotlivé kusy osolíme a posypeme kari kořením. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na silnější proužky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky. Omytou mrkev rozkrojíme na čtvrtky. Chemicky neošetřený citrón rozkrájíme i s kůrou na čtvrtky. |
2 | V hluboké litinové pánvi (s poklicí) si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli, přidáme k ní papriky, zázvor, promícháme, přidáme naporcované kuře, promícháme a smažíme další 3-4 minuty. Pak přimícháme špetku šafránu, přidáme mrkev, sušené švestky (bez pecek), citrón, černé olivy, znovu vše promícháme, přilijeme zeleninový vývar a pod poklicí vše budeme dusit při mírné teplotě přibližně 25-30 minut. Poté sundáme poklici, promícháme a vaříme do doby, až se šťáva ze zeleniny a masa zredukuje. |
Poznámka
Příloha: rýže