Česnekové malé chobotničky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové malé chobotničky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bageta |
3 polévková lžíce | Bazalka |
9 stroužek | Česnek |
1 kg | Chobotnice |
2 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 153g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 950,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 37,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Chobotnice, Feferony, Rajčata, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové malé chobotničky postup přípravy receptu:
1 | 9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme. |
2 | Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné. |
3 | Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu. |
4 | Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí. |
5 | Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem. |
Poznámka
K chobotničkám podáváme saláty z čerstvé zleniny.