Recept

Česnekové malé chobotničky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62756
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bageta
3 polévková lžíce Bazalka
9 stroužek Česnek
1 kg Chobotnice
2 ks Feferony
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,015 kcal
Kilojoule 4 245kJ
43% Sacharidy 153 g
19% Tuky 14 g
147% Sodík 3 g
121% Bílkoviny 68 g

Česnekové malé chobotničky postup přípravy receptu:

1

9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.

2

Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.

3

Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.

4

Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.

5

Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.

Poznámka

K chobotničkám podáváme saláty z čerstvé zleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept