Recept

Plněné řízečky v pivním těstíčku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62757

Ingredience

150 ml Olej rostlinný
4 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
800 g Vepřové kotlety
Těstíčko
2 špetka Pepř bílý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2,5 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Náplň do řízků
1 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř bílý
1 ks Pórek
3 špetka Sůl bylinková
2 ks Vejce slepičí
100 g Šunka lázeňská

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 846kJ
6% Sacharidy 20 g
91% Tuky 68 g
37% Sodík 730 mg
97% Bílkoviny 54 g

Plněné řízečky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.

2

Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.

3

Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.

4

Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.

5

V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.

6

Plněné řízečky podáváme hned teplé.

Poznámka

Příloha: šťouchané brambory a hlávkový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept