Plněné řízečky v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné řízečky v pivním těstíčku
Plněné řízečky v pivním těstíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62757 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřové kotlety |
Těstíčko | |
---|---|
2,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň do řízků | |
1 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
3 špetka | Sůl bylinková |
100 g | Šunka lázeňská |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 389,3mg |
Draslík | 927,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 335,2mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 5,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Cibule lahůdková, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pórek, Sůl bylinková, Šunka lázeňská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné řízečky v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň. |
2 | Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté. |
3 | Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí. |
4 | Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem. |
5 | V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené. |
6 | Plněné řízečky podáváme hned teplé. |
Poznámka
Příloha: šťouchané brambory a hlávkový salát.