Hovězí špízy Turgloff - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí špízy Turgloff
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62761 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Sůl celerová |
2 špetka | Sůl estragonová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 976,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 139,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl celerová, Sůl estragonová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí špízy Turgloff postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná, zrníček zbavená rajčata rozmačkáme a zvolna podusíme na pánvi spolu s rozdrceným česnekem. Směs mírně osolíme a opepříme. |
2 | Maso, očištěné papriky a cibule nakrájíme na kousky a střídavě napichujeme na jehly. |
3 | Připravené špízy opékáme v troubě pod grilem asi 10 minut. |
4 | Před podáváním maso a zeleninu stáhneme z jehle, pokapeme citronovou šťávou a osolíme celerovou a estragonovou solí. |
5 | Na každý talíř nalijeme trochu rajčatovo-česnekové omáčky. |
6 | Pokrm podáváme ozdobený nasekanou petrželkou. |