Penne v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62768 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Penne rigate |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
4 polévková lžíce | Bazalka |
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
80 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 417,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 379,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Penne rigate, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. |
3 | Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme. |
4 | Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme. |
5 | Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem. |