Recept

Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 62770
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Penne rigate
1 kávová lžička Sůl mořská
2 l Voda pitná
Na pastu
2 hrst Bazalka
3 stroužek Česnek
100 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
Na omáčku
2 ks Mozzarella
20 g Ořechy Kešu
200 g Rajčata Cherry

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 416kJ
22% Sacharidy 78 g
58% Tuky 44 g
55% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Penne s mozzarelou a bazalkovou pastou postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme (cca 4 lžíce vody si odložíme) a necháme okapat.

2

Kešu oříšky opražíme na suché pánvi, omytá cherry rajčata rozpůlíme, mozarellu nakrájíme na drobné kostičky.

3

Na bazalkovou pastu pokrájíme lístky bazalky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na kousky, parmazán nastrouháme a vše spolu se solí, pepřem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou pastu.

4

Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s pastou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, vlijeme 2 lžíce odložené vody, přidáme polovinu těstovin a polovinu pasty, promícháme a přidáme polovinu rajčat.

5

Těstoviny podáváme posypané mozarellou a kešu oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept