Recept

Chutné zelné závitky s uzeným

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62772

Ingredience

4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Paprikové lusky čerstvé
6 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,2 kg Zelí hlávkové bílé
800 g Zelí kysané
200 ml kečup jemný Hellmann´s
Na spaření listů
1 l Voda pitná
Sekaná
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Majoránka
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
1 kávová lžička Paprika sladká mletá
3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřové maso libové
4 stroužek Česnek
Chutné zelné závitky s uzeným
500 g Uzená vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 949kJ
11% Sacharidy 41 g
88% Tuky 66 g
17% Sodík 332 mg
89% Bílkoviny 50 g

Chutné zelné závitky s uzeným postup přípravy receptu:

1

Hlávku bílého zelí očistíme, 6 velkých listů ze zelí spaříme ve vroucí vodě. Necháme je vařit jen 2 minuty, pak je vyjmeme, necháme zchladit je v sítu odkapat a zchladit. Zbytek hlávky rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme je na proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Uzené maso nakrájíme na plátky. 2 velké cibule a stroužky česneku očistíme, cibule pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Připravíme sekanou: pomleté vepřové maso v míse ochutíme solí, pepřem, sladkou a pálivou paprikou, majoránkou, polovinou pokrájené cibule, přidáme všechen prolisovaný česnek a celé vejce. Masovou směs důkladně promícháme a rozdělíme na 6 dílů. Zelné listy rozložíme na vál, na každý položíme hromádku mletého masa ve tvaru válečku a listy s masem zabalíme do závitků tak, že nejdříve přehneme dovnitř okraje listu a pak do listu maso pevně zabalíme.

3

Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na něm osmažíme zbytek cibule dozlatova, na cibuli dáme polovinu pokrájeného čerstvého zelí, 400g kysaného zelí, pak zelí přelejeme sladkým kečupem (100ml), na kysané zelí poklademe 3 závitky, na ně dáme 1/2 plátků uzeného masa, 1/2 pokrájených rajčat s paprikami a chilli papričkami. Tento postup opakujeme, spotřebujeme všechny připravené suroviny. Nakonec do hrnce nalijeme 350-400ml vody z uvařeného zelí, hrnec zakryjeme a budeme závitky dusit při mírné teplotě 50 minut. Nakonec hotové závitky poprášíme hladkou moukou, promícháme, podle chuti dosolíme a přisladíme. Pak ještě vše 5 minut povaříme. Závitky s uzeným rozdělíme na talíře, přidáme k nim ostatní zeleninu se šťávou a hned servírujeme.

Poznámka

Chutná příloha: dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept