Chutné zelné závitky s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chutné zelné závitky s uzeným
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62772 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 ml | kečup jemný Hellmann´s |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Zelí hlávkové bílé |
800 g | Zelí kysané |
Na spaření listů | |
---|---|
1 l | Voda pitná |
Sekaná | |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Paprika pálivá mletá |
1 kávová lžička | Paprika sladká mletá |
3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřové maso libové |
Chutné zelné závitky s uzeným | |
500 g | Uzená vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 159,2mg |
Draslík | 943,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 168,2mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané, Voda pitná, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny kečup jemný Hellmann´s, Paprika pálivá mletá, Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chutné zelné závitky s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Hlávku bílého zelí očistíme, 6 velkých listů ze zelí spaříme ve vroucí vodě. Necháme je vařit jen 2 minuty, pak je vyjmeme, necháme zchladit je v sítu odkapat a zchladit. Zbytek hlávky rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí pokrájíme na nudličky. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme je na proužky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Uzené maso nakrájíme na plátky. 2 velké cibule a stroužky česneku očistíme, cibule pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Připravíme sekanou: pomleté vepřové maso v míse ochutíme solí, pepřem, sladkou a pálivou paprikou, majoránkou, polovinou pokrájené cibule, přidáme všechen prolisovaný česnek a celé vejce. Masovou směs důkladně promícháme a rozdělíme na 6 dílů. Zelné listy rozložíme na vál, na každý položíme hromádku mletého masa ve tvaru válečku a listy s masem zabalíme do závitků tak, že nejdříve přehneme dovnitř okraje listu a pak do listu maso pevně zabalíme. |
3 | Ve větším hrnci si rozpálíme olej, na něm osmažíme zbytek cibule dozlatova, na cibuli dáme polovinu pokrájeného čerstvého zelí, 400g kysaného zelí, pak zelí přelejeme sladkým kečupem (100ml), na kysané zelí poklademe 3 závitky, na ně dáme 1/2 plátků uzeného masa, 1/2 pokrájených rajčat s paprikami a chilli papričkami. Tento postup opakujeme, spotřebujeme všechny připravené suroviny. Nakonec do hrnce nalijeme 350-400ml vody z uvařeného zelí, hrnec zakryjeme a budeme závitky dusit při mírné teplotě 50 minut. Nakonec hotové závitky poprášíme hladkou moukou, promícháme, podle chuti dosolíme a přisladíme. Pak ještě vše 5 minut povaříme. Závitky s uzeným rozdělíme na talíře, přidáme k nim ostatní zeleninu se šťávou a hned servírujeme. |
Poznámka
Chutná příloha: dušená rýže.