Opilé špekáčky s chilli papričkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé špekáčky s chilli papričkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Chilli paprička |
8 plátek | Chléb samožitný |
4 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
220 ml | Kečup |
1 ks | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
8 ks | Špekáčky |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 211,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 194,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb samožitný, Hořčice plnotučná, Kečup, Pivo tmavé 12% 4,0% obj., Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé špekáčky s chilli papričkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné cibule rozkrojíme a pokrájíme na tenké plátky. Z omytých chilli papriček odřízneme stopky. Špekáčku podélně nakrojíme a do každého vložíme chilli papričku. |
2 | Ve velké hluboké pánvi na rozehřátém chutném sádle zpěníme cibuli. Poté k ní přimícháme kečup, hořčici, směs dochutíme solí, na cibuli poklademe špekáčky, zalijeme je černým pivem a pomalu je vaříme do doby, až se cibule rozvaří a vzniklá šťáva se zredukuje minimálně na polovinu, bude hustá a pomalu se začne smažit. |
3 | Na talíře každému položíme 2 špekáčky s cibulí i šťávou a hned teplé je servírujeme s čerstvým tmavým chlebem. |