Jednoduchý recept

Ostré rajčatové chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62777
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
500 g Rajčata loupaná celá
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 244kJ
2% Sacharidy 7 g
4% Tuky 3 g
18% Sodík 353 mg
2% Bílkoviny 1 g

Ostré rajčatové chilli postup přípravy receptu:

1

Omyté čerstvé chilli papričky rozřízneme, odstraníme semínka a papričky posekáme nadrobno. Středně velkou cibuli a 2 stroužky česneku drobně pokrájíme.

2

Na rozpáleném oleji restujeme cibuli s česnekem a chilli papričkami přibližně 1-2 minuty, přidáme rozmixovaná loupaná rajčata. Teplotu snížíme, pánev zakryjeme poklicí a omáčku vaříme 10-15 minut. Mezitím omyjeme malý svazek petrželky a bazalky. Lístky otrháme a drobně je pokrájíme.

3

Uvařenou omáčku dohutíme solí a bylinkami.

Poznámka

Tuto velmi ostrou omáčku použijeme k vařené rýži nebo těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept