Polévka brynzová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka brynzová
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6278 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
200 g | Sýr Brynza |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 199,7mg |
Draslík | 130,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka brynzová postup přípravy receptu:
1 | Necháme vařit vodu, do které dáme nakrájenou cibuli, povaříme a rozmixujeme. |
2 | Na kostky nakrájíme chleba, osmahneme jako krutony a dáme hotové do talířů. |
3 | Rozmixujeme v míse vajíčka, smetanu a brynzu na krém. |
4 | Zamícháme do něj horkou vodu s cibulkou, necháme proležet a polévkou zalijeme krutony. |
5 | Dle chuti můžeme pažitkou ozdobit. |