Losos v páře s dušeným salátem a hráškovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v páře s dušeným salátem a hráškovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62780 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na hráškový krém | |
---|---|
20 g | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
300 g | Hrášek mražený |
70 g | Máslo čerstvé |
50 g | Pórek |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
350 ml | Vývar drůbeží |
Na salát | |
20 g | Cibule |
150 g | Hrášek mražený |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,3 ks | Salát ledový |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Na lososa | |
1 ks | Citrony |
4 ks | Losos - filety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 213,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrášek mražený, Sůl, Tymián čerstvý, Cibule, Hrášek mražený, Rajčata, Salát ledový, Sůl, Tymián čerstvý, Citrony, Losos - filety, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos v páře s dušeným salátem a hráškovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Na hráškový krém očistíme pórek (jen bílou část), cibuli a nakrájíme na jemno. |
2 | Cibuli s pórkem asi 3 minuty restujeme na másle, přidáme větvičku tymiánu, sůl, pepř a cukr. Když cukr zkaramelizujeme, přidáme hrášek, zarestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme jen krátce, aby hrášek neztratil barvu. Přidáme smetanu a vše rozmixujeme. Krém přecedíme přes sítko. |
3 | Na dušený salát, opereme salát, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme rajčata, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno. |
4 | Na másle zpěníme cibuli, přimícháme hrášek, sůl, pepř, posekanou větvičku tymiánu a orestujeme. Na závěr vmícháme salát a rajčata. |
5 | Na filety vlijeme vodu do hrnce a dáme vařit s kolečky citronu a větvičkou tymiánu. Dno menšího děrovaného hrnce potřeme olejem a vložíme do hrnce s vodou, aby se nedotýkalo dno vody. Do děrovaného hrnce vložíme plátky lososa, které jsme osolili a opepřili. Lososa přiklopíme a vaříme v páře asi 5 minut. |
6 | Dušený salát servírujeme pomocí vykrajovátka, do kterého salát vtlačíme, na salát položíme lososa a kolem přilijeme hráškový krém. |