Recept

Kapr v bylinkové strouhance

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62781

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Kapr obecný
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
2 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,416 kcal
Kilojoule 5 923kJ
18% Sacharidy 65 g
144% Tuky 108 g
34% Sodík 678 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kapr v bylinkové strouhance postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme.

2

Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla.

3

Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu.

Poznámka

Přepuštění másla - máslo nakrájíme na kostky, vložíme do lehce zahřátého kastrolu a velmi pomalu necháme rozpustit. Po rozpuštění máslo zamícháme. Průběžně sbíráme pěnu. Máslo je tzv. přepuštěné, když se na něm netvoří pěna a je zlatavě zbarvené. Máslo přelijeme přes čisté plátno do uzavíratelné nádoby. Uzavřeme, až je máslo zcela vychladlé. (Výhodnější je, když přepouštíme větší množství másla, např 500 g).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept