Kapr v bylinkové strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v bylinkové strouhance
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62781 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Kapr obecný |
200 ml | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
200 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 266,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel kudrnka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v bylinkové strouhance postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať opláchneme, osušíme a drobně posekáme. Z větvičky opláchnutého tymiánu obereme lístky a nasekáme na jemno. Strouhanku smícháme s bylinkami, vejce rozšleháme, mouku prosejeme. |
2 | Kapra koupíme nejlépe už vyfiletovaného, osolíme a opepříme. Každou porci opatrně obalíme v „trojobalu“ a pomalu smažíme na směsi oleje a přepuštěného másla. |
3 | Kapra podáváme ozdobeného dílky omytého citronu. |
Poznámka
Přepuštění másla - máslo nakrájíme na kostky, vložíme do lehce zahřátého kastrolu a velmi pomalu necháme rozpustit. Po rozpuštění máslo zamícháme. Průběžně sbíráme pěnu. Máslo je tzv. přepuštěné, když se na něm netvoří pěna a je zlatavě zbarvené. Máslo přelijeme přes čisté plátno do uzavíratelné nádoby. Uzavřeme, až je máslo zcela vychladlé. (Výhodnější je, když přepouštíme větší množství másla, např 500 g).