Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 62782

Ingredience

Na ragú
1 ks Cuketa
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
Na lososa
0,5 ks Citrony
4 ks Losos - filety
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 124kJ
3% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 310 mg
111% Bílkoviny 62 g

Losos s cuketovým ragú postup přípravy receptu:

1

Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.

2

Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.

3

Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.

4

Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.

5

Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept