Losos s cuketovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s cuketovým ragú
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Roman Paulus |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (21%) |
ID receptu: | 62782 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na ragú | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Na lososa | |
3 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
4 ks | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Sůl, Víno bílé, Česnek, Citrony, Losos - filety, Olej rostlinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s cuketovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo. |
2 | Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit. |
3 | Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme. |
4 | Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený. |
5 | Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú. |