Recept

Krůtí stehno se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 62786
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Krůtí stehna spodní
2 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
2 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
3 l Voda pitná
Na zeleninu
7 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Špenát listový čerstvý
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 208kJ
27% Sacharidy 97 g
36% Tuky 27 g
41% Sodík 811 mg
27% Bílkoviny 15 g

Krůtí stehno se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.

2

Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.

3

Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept