Krůtí stehno se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehno se zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 62786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Krůtí stehna spodní |
2 ks | Mrkev kořen |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 ks | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Na zeleninu | |
---|---|
7 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Špenát listový čerstvý |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 115,0mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Česnek, Špenát listový čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí stehna spodní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehno se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké. |
2 | Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme. |
3 | Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem. |