Pečená kachní stehna s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní stehna s fenyklem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 62788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Kachní stehna |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
Na fenykl | |
---|---|
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 198,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Tymián čerstvý, Ořechy vlašské, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní stehna, Pepř černý mletý, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachní stehna s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl. |
2 | Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut. |