Jednoduchý recept

Ostrá krémová polévka z máslové dýně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62795

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Dýně
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
500 ml Poctivý zeleninový bujón
50 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 163 kcal
Kilojoule 683kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
10% Sodík 199 mg
8% Bílkoviny 4 g

Ostrá krémová polévka z máslové dýně postup přípravy receptu:

1

Omytou máslovo dýni oloupeme, rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka i vlákna a pokrájíme ji na silnější plátky. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a pokrájíme polovinu na kousky, zbytek odložíme. Svazeček petrželové natě omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme, pokrájíme ji nadrobno a odložíme ji do misky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku drobně pokrájíme.

2

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou chilli papričku a česnek. Vše krátce restujeme (1 minutu), zeleninu poprášíme moukou, promícháme, pak přilijeme uvařený zeleninový bujón a vložíme pokrájenou dýni.

3

Polévu vaříme přibližně 15 minut. Do polévky přilijeme smetanu a odstavíme ji z plotny. Když mírně vychladne, nalijeme ji do mixéru a rozmixujeme. Pak ji zpět nalijeme do hrnce, případně ji přihřejeme.

4

Polévku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, na talířích ji ozdobíme petrželkou a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept