Ostré čínské tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré čínské tofu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62797 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule lahůdková |
80 g | Kapusta hlávková |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
3 špetka | Pepř citronový |
50 g | Pórek |
3 špetka | Sůl |
100 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 286,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chilli paprička, Kapusta hlávková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř citronový, Pórek, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré čínské tofu postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme, omyjeme a na tenké nudličky pokrájíme celer a menší mrkev. Očištěný malý pórek (bílou část) a lahůdkovou cibuli nakrájíme na tenké kolečka. Omyté kapustové listy pokrájíme na tenké proužky a tofu sýr na kostičky přibližně 2x2cm. Chilli papričku a slovenskou papriku rozkrojíme a odstraníme semínka se žebrami. 1/2 chilli pokrájíme na tenké nudličky, papriku na proužky široké okolo 1cm. |
2 | Ve woku si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku s pórkem a za stálého míchání přidáme ostatní zeleninu. Směs zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě přibližně 8 - 10 minut. Zeleninu pak poprášíme Maizenou a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Nakonec přidáme kostičky sýru, podle chuti sůl, pepř a mícháme další minutu. |
3 | Dušenou zeleninu se sýrem podáváme horkou. |