Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62799 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
21 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Mungo klíčky |
Omeleta | |
---|---|
100 g | Farmářská šunka 96% masa |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Olej chilli |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Olejová zálivka | |
0,5 kávová lžička | Olej chilli |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
3 kávová lžička | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 653,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mungo klíčky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej chilli, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Farmářská šunka 96% masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo postup přípravy receptu:
1 | Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme. |
3 | Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme. |
4 | Salát podáváme vychlazený. |