Jednoduchý recept

Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62799
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
21 polévková lžíce Kopr čerstvý
200 g Mungo klíčky
Omeleta
100 g Farmářská šunka 96% masa
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej chilli
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Olejová zálivka
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
3 kávová lžička Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 033kJ
2% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 437 mg
38% Bílkoviny 21 g

Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo postup přípravy receptu:

1

Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.

2

V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.

3

Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.

4

Salát podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept