Rybí filé v zeleninové směsi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé v zeleninové směsi
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Česnek sušený |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 ks | Kedlubna |
300 g | Mrkev kořen |
10 ml | Olej sójový |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Treska aljašská |
250 ml | Vývar zeleninový |
4 ks | Žampion zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 48,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,9mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Citronová šťáva, Kedlubna, Pepř červený celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej sójový, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žampion zahradní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé v zeleninové směsi postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem. |
2 | Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu. |
3 | Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem. |
Poznámka
Zeleninový vývar můžeme dochutit trochou bílého vína ( 1 až 2 polévkové lžíce), ale opatrně, protože alkohol zadržuje vylučování kyseliny močové. Pokud ale víno v jídle chvilku povaříme, alkohol vyprchá.