Jednoduchý recept

Rybí filé v zeleninové směsi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62801
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Česnek sušený
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 ks Kedlubna
300 g Mrkev kořen
10 ml Olej sójový
0,5 kávová lžička Pepř červený celý
2 ks Pórek
0,5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
250 g Treska aljašská
250 ml Vývar zeleninový
4 ks Žampion zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
21% Sacharidy 74 g
14% Tuky 11 g
58% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Rybí filé v zeleninové směsi postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem.

2

Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu.

3

Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem.

Poznámka

Zeleninový vývar můžeme dochutit trochou bílého vína ( 1 až 2 polévkové lžíce), ale opatrně, protože alkohol zadržuje vylučování kyseliny močové. Pokud ale víno v jídle chvilku povaříme, alkohol vyprchá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept