Filé z platýze se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z platýze se žampióny
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62802 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
15 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
260 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
30 g | Zakysaná smetana |
200 g | Žampion zahradní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,2mg |
Draslík | 583,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 462,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Platýz - filety, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žampion zahradní nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z platýze se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Porce filé z platýze potřeme solí, pepřem a citronovou šťávou a necháme uležet. |
2 | Omyjeme a očistíme mrkev a žampióny, pokrájíme nadrobno nebo na tenké plátky. |
3 | Máslo rozehřejeme na teflonové pánvi, přidáme mrkev, dvě lžičky cukru a orestujeme za stálého míchání. Granulovaným zeleninovým vývarem a nahrubo mletým pepřem okořeníme. Na zeleninový základ vložíme filé a žampióny a zakryté vaříme při mírné teplotě 4 až 6 minut. Pak filé vyjmeme a dáme nakrátko do tepla. Kyselou smetanou přelijeme zeleninu a zasypeme omytými a najemno nasekanými bylinkami. Před podáváním můžeme ještě dochutit. |
Poznámka
Filé z platýze není drahé a zamrazené lze koupit téměř ve všech obchodech.