Recept

Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62804

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Marmeláda pomerančová
10 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sezamové semínko
60 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
300 g Treska filety
1 kávová lžička Vývar zeleninový
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
14% Sacharidy 49 g
14% Tuky 10 g
31% Sodík 626 mg
25% Bílkoviny 14 g

Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky.

2

Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty.

3

Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ).

4

Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme.

5

Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený.

6

Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme.

Poznámka

V tomto receptu je granulovaný zeleninový vývar použit místo soli. Jako příloha je vynikající celozrnné rizoto, které může být také smícháno s opraženými sezamovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept