Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62804 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Marmeláda pomerančová |
10 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
4 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sezamové semínko |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Treska filety |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 146,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Marmeláda pomerančová, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pomeranče, Rajčata, Sůl, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sezamové semínko, Treska filety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s rajčatovo-pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Porce filé lehce posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Omytá čerstvá rajčata zbavíme slupky a také nakrájíme na kostičky. |
2 | Rozpálíme slunečnicový olej v hrnci a krátce na něm podusíme cibuli s rajčaty. |
3 | Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3 - 4, horkovzdušná trouba 180 °C ). |
4 | Vymačkáme pomeranče a spolu s pomerančovou marmeládou a rajčaty z plechovky přidáme do cibulovo-rajčatové hmoty. Necháme povařit. Granulovaným zeleninovým vývarem a pepřem dochutíme. Vložíme čerstvé filé z tresky do omáčky, chvíli je tam ponecháme, ale nevaříme. |
5 | Nahrubo nastrouháme, nebo na jemné proužky nakrájíme sýr. Filé, společně s rajčatovo-pomerančovou omáčkou vložíme do pečicí formy, zasypeme paprikou a sýrem. Na mírném stupni zapékáme v troubě dokud sýr není roztavený. |
6 | Během pečení na pánvi bez přidaného tuku opražíme sezamová semínka, kterými před podáváním filé posypeme. |
Poznámka
V tomto receptu je granulovaný zeleninový vývar použit místo soli. Jako příloha je vynikající celozrnné rizoto, které může být také smícháno s opraženými sezamovými semínky.