Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 62805

Ingredience

160 g Brambory
2 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Losos - filety
1 špetka Muškátový oříšek
10 ml Olej z vlašských ořechů
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
400 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 325kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 10 g
32% Sodík 650 mg
53% Bílkoviny 30 g

Losos se špenátem 1 postup přípravy receptu:

1

Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.

3

Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.

4

Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.

Poznámka

Zajímavé chuti dosáhneme použitím limetkové šťávy, místo citronové. K přípravě receptu můžeme použít čerstvé, nebo mražené špenátové listy, stejně tak i losos může být čerstvý, nebo zmražený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept