Losos se špenátem 1 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos se špenátem 1
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62805 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Losos - filety |
1 špetka | Muškátový oříšek |
10 ml | Olej z vlašských ořechů |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,1mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Losos - filety, Muškátový oříšek, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej z vlašských ořechů, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos se špenátem 1 postup přípravy receptu:
1 | Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple. |
3 | Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl. |
4 | Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích. |
Poznámka
Zajímavé chuti dosáhneme použitím limetkové šťávy, místo citronové. K přípravě receptu můžeme použít čerstvé, nebo mražené špenátové listy, stejně tak i losos může být čerstvý, nebo zmražený.