Jednoduchý recept

Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62810
Kategorie: Zelenina

Ingredience

Těstíčko
110 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Cizrna
100 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
3 špetka Sůl
Na obalení
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Sezam - semena
1 špetka Sůl česneková

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 374kJ
22% Sacharidy 81 g
24% Tuky 18 g
32% Sodík 649 mg
44% Bílkoviny 25 g

Chutné pečené zeleninové kuličky s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Oškrabanou mrkev a oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme do mísy. Naklíčenou cizrnu promyjeme v sítu, necháme ji okapat, pak ji rozmixujeme a přidáme do mísy k zelenině. Omytou petrželku drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Petrželku s cibulí a česnekem přidáme do mísy, směs promícháme, dochutíme solí, pepřem a znovu vše důkladně promícháme.

2

Z vytvořeného zeleninového "těstíčka" si v dlaních vytvoříme kuličky. V misce promícháme olivový olej s chilli olejem a solí. Kuličky zamočíme v oleji a obalíme je v sezamových semínkách. Poklademe je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 15-17 minut. Podáváme teplé i vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept