Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62817
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr moučka
250 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
110 g Ořechy vlašské
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 893kJ
7% Sacharidy 25 g
49% Tuky 37 g
1% Sodík 21 mg
14% Bílkoviny 8 g
Žabí huby

Žabí huby postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízeneme a vyndáme z něj semínka. Smícháme je s cukrem a i s luskem necháme 3 dny v uzavřené nádobě. Připravili jsme si tak vanilkový cukr.

2

Připravíme si těsto: smícháme máslo, mouku a jedno vejce se lžíci vody. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočívat zabalené ve fólii aspoň 30 minut.

3

Mezitím umeleme ořechy a smícháme je se 110 g vanilkového cukru, který jsme si připravili. Ve zbytku cukru poté budeme obalovat.

4

Těsto si vyválíme na placku a vykrajujeme z něj kolečka, která plníme ořechovou náplní. Pečeme 8 minut na 160 °C a ještě teplé je obalujeme ve zbylém vanilkovém cukru.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept