Sekaná se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná se žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62819 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Telecí maso přední |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 677,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 360,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Libové hovězí a telecí maso umeleme. Do masové směsi vmícháme celá vejce, oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané čerstvé bylinky. |
2 | Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme v kastrolu lehce potřeném olejem. Necháme vydusit všechnu tekutinu a potom žampiony vmícháme do masové směsi. |
3 | Směs přendáme do formy na chlebíček. Sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 240°C 45-50 minut. |
Poznámka
Sekanou podáváme teplou i studenou.