Hovězí ragú s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
450 g | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tuřín |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 192,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 636,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Paprika zelená, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Tuřín, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. |
2 | Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut. |
3 | Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty. |