Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62823 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Klíčky hrachové |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 g | Krupky trhané |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 286,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 71,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Klíčky hrachové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | 3-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. |
2 | Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť. |