Jednoduchý recept

Rizoto s kari a naklíčeným hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62824

Ingredience

100 g Hrášek
1 ks Mrkev kořen
100 g Rýže loupaná
3 špetka Sůl
220 ml Voda pitná
Na dochucení
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
16% Sacharidy 59 g
5% Tuky 4 g
36% Sodík 711 mg
13% Bílkoviny 8 g

Rizoto s kari a naklíčeným hráškem postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou rýži dáme do hrnce, zelijeme ji vodou, ochutíme solí a uvaříme ji pod pokličkou při mírné teplotě doměkka. Vaříme přibližně 17-20 minut.

2

Mezitím v sítu promyjeme naklíčený hrášek. Očištěnou menší cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev překrojíme a přibližně po 10 minutách vaření ji vložíme do rýže, pak za 5 minut přidáme naklíčený hrášek a vše vaříme společně doměkka.

3

Když je rýže měkká, mrkev vyjmeme, propláchneme ji pod tekoucí vodou a pokrájíme na malé kostičky.

4

V pánvi rozpálíme olej, na něm osmažíme dozlatova cibuli, posypeme ji kari kořením a smažíme přibližně 30 sekund. Cibuli s kari kořením zamícháme do rýže, rizoto dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept