Jednoduchý recept

Královské čekankové puky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62829
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1000 g čekankové puky
150 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 55 kcal
Kilojoule 229kJ
1% Sacharidy 2 g
4% Tuky 3 g
22% Sodík 448 mg
9% Bílkoviny 5 g

Královské čekankové puky postup přípravy receptu:

1

Čekankové puky oloupeme a spodní část odkrojíme.

2

Připravené puky povaříme v osolené vodě 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.

3

V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

4

Čekankové puky rozložíme do zapékací mísy a zalijeme rozšlehanými vejci.

5

Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut, dokud vejce neztuhnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept