Jednoduchý recept

Lotrinská vejce s odtučněným mlékem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62833
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
500 ml Mléko odtučněné
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
6 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 227kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
18% Sodík 368 mg
45% Bílkoviny 25 g

Lotrinská vejce s odtučněným mlékem postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme vejce s odtučněným mlékem, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

2

Směs rozdělíme do dvou zapékacích formiček a ve vodní lázni v troubě vyhřáté na 180°C vaříme asi 40 minut.

3

Omytá, nakrájená rajčata podusíme s nasekanou bazalkou, aby vznikla hustá omáčka.

4

Vejce vyklopíme z formiček a ihned podáváme s rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept