Recept

Flíčky se zelím slazené stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62837

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 ks Pepř celý červený
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Voda pitná
250 g Zelí hlávkové bílé
2 kávová lžička stévie
Vařené těstoviny
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny flíčky
500 balení Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
16% Sacharidy 56 g
6% Tuky 4 g
21% Sodík 423 mg
16% Bílkoviny 9 g

Flíčky se zelím slazené stévií postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny.

2

Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme.

3

Flíčky se zelím podáváme horké.

Poznámka

Flíčky se zelím můžeme jejště dochutit pár kapkami octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept