Flíčky se zelím slazené stévií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flíčky se zelím slazené stévií
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62837 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 ks | Pepř celý červený |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | stévie |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Vařené těstoviny | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Těstoviny flíčky |
500 balení | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 293,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 139,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř celý červený, stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flíčky se zelím slazené stévií postup přípravy receptu:
1 | Hlávku zelí (1.1kg) očistíme, rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a z jedné štvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v hlubším kastrólu ji na rozpáleném oleji zpěníme, přidáme pokrájené zelí, bobkový list, celý pepř, nové koření a sůl. Zelí promícháme, přilejeme 50 ml vody a pod poklicí zelí dusíme doměkka. Dusíme ho přibližně 15-18 minut, občas ho promícháme. Poté podle chuti zelí dochutíme na sladko stévií (1-2 tablety) a kastról odstavíme z plotny. |
2 | Mezitím, než se nám zelí podusí, v druhém hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu. Jakmile se začne vařit, vysypeme do ní těstovinové flíčky a uvaříme je podle návodu (vaříme je přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, odkapané vyklopíme do dušeného zelí, promícháme a případně ještě dochutíme. |
3 | Flíčky se zelím podáváme horké. |
Poznámka
Flíčky se zelím můžeme jejště dochutit pár kapkami octa.