Ukrajinský boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ukrajinský boršč
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62839 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Bílé zelí |
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
50 g | Celer bulvový |
150 g | Červená řepa |
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
200 g | Hovězí maso přední |
1 polévková lžíce | Hrášek |
3 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
50 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej slunečnicový |
4 ks | Pepř celý červený |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 489,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 101,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Červená řepa, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hovězí maso přední, Hrášek, Hřebíček, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé zelí, Pepř celý červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ukrajinský boršč postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Řepu si dáme vařit, nebo použijeme sterilovanou, kterou propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Na oleji opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme maso, které orestujeme a zalijeme litrem a půl vody. Vaříme 30 minut v tlakovém hrnci do poloměkka. |
3 | Mezitím nakrájíme kořenovou zeleninu a spolu se zelím (můžeme použít okapané sterilované zelí), pepřem, bobkovým listem, hřebíčkem a solí přidáme do polévky. Povaříme 10 minut. |
4 | Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, česnek oloupeme a utřeme. Spolu s rajčatovým protlakem přidáme do polévky a vaříme doměkka. |
5 | Poté přidáme červenou řepu, cukr a hrášek. Prohřejeme a podáváme. |
Poznámka
Pokud je polévka příliš sladká, můžeme ji dochutit octem.