Penne ve smetanovo-špenátové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne ve smetanovo-špenátové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62841 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne ve smetanovo-špenátové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme podle návodu. |
2 | Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme je. |
3 | Na másle opečeme cibuli nakrájenou najemno, přidáme kuřecí maso a opečeme. Přidáme nasekaný špenát a smetanu a prohřejeme. Podle chute osolíme a opepříme. |
4 | Těstoviny podáváme přelité špenátovou omáčkou. |
Poznámka
Místo kuřecího masa můžeme využít take uzené maso.