Jednoduchý recept

Hovězí pečeně po cikánsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62842

Ingredience

4 ks Bobkový list
250 g Cibule
700 g Hovězí zadní vařené
2 ks Okurky nakládané
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hladká světlá
3 ks Rajčata
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
40 g Uzená slanina bez kůže
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
5% Sacharidy 19 g
18% Tuky 13 g
91% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Hovězí pečeně po cikánsku postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme najemno a osmahneme ji na sádle. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Poté maso vyjmeme.

2

K cibuli přisypeme mletou paprika a mouku a krátce osmažíme. Vrátíme maso a zalijeme vodou a přidáme bobkový list. Dusíme doměkka (podle potřeby přiléváme vodu).

3

Mezitím si oloupeme rajčata i papriky a nakrájíme je na kostičky. Okurky také nakrájíme na kostičky a vše přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem. Povaříme 20 minut.

4

Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept