Lososová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososová roláda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62843 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Dijonská hořčice |
100 g | Losos uzený |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
7 g | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 972,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos uzený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lososová roláda postup přípravy receptu:
1 | Listový špenát zbavíme tvrdých stonků, spaříme horkou vodou a ihned zchladíme. Smícháme ho s moukou, hořčicí a žloutkem. Osolíme. |
2 | Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do špenátu. Rozprostřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20 minut na 180 °C. |
3 | Mezitím si připravíme náplň: ricottu osolíme, opepříme, lososa nakrájíme na kousky. |
4 | Na ještě teplý špenátový korpus namažeme ricottu a poklademe lososem. Zarolujeme do rolády a necháme vychladnout. |
5 | Podáváme nakrájené na plátky. |