Špagetové placičky s ricottou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetové placičky s ricottou a slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62844 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Slanina anglická |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Gouda 45% |
200 g | Sýr Ricotta |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 305,0mg |
Draslík | 427,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 673,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Gouda 45%, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Slanina anglická nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetové placičky s ricottou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu. |
2 | Goudu nastrouháme a smícháme ji s osolenou a opepřenou ricotou. Vmícháme vejce, nasekanou petrželku a na kostičky nakrájenou slaninu. Do této směsi vmícháme uvařené špagety a pořádně promícháme. |
3 | Olejem vždy jen lehce potřeme pánev a na vidličku namotáme trochu špaget – množství je na vás, ale menší placičky se lépe otáčí. Osmažíme z obou stran dozlatova. |
Poznámka
Na toto jídlo se hodí lívanečník, ve kterém nám placičky budou vice držet tvar.